Kineziológia

A KINEZIOLÓGIA a mozgás tudománya.

Az 1960-as években dr. George Goodheart amerikai kiropraktőr dolgozta ki az izmok vizsgálatának és tesztelésének módszerét, amely visszajelzést ad a tesztelt személy tudatalattijáról.

A kineziológus ezzel felfedezheti a stressz okozóját. A jelenbeli és múltbeli stresszek által okozott blokkok oldására, az energetikai egyensúly helyreállítására pedig speciális korrekciókat végez.

A jelenlegi döntéseinket meghatározzák a múltban átélt élmények, melyek a jövőnkre is hatnak. Ha sikerül feloldanunk régi stresszekből fakadó blokkjainkat, a rosszul beidegződött, ösztönös viselkedés helyett, a jelenben dönthetünk tudatosan, megélhetjük a „VAN VÁLASZTÁSOM” élményét.

A kineziológia javíthatja

-a problémamegoldó képességet,

-a kommunikációt, a tanulási képességeket,

-az agyféltekék integrációját, ezáltal segíti a tisztább gondolkodást és a tudatos döntéshozatalt.

 

Segíthet a test, szellem és lélek egységének megteremtésében,

-az öngyógyító folyamatok elindításában,

-a lelki eredetű betegségek megelőzésében,

-az önismeret és személyiség fejlődésében,

-a tanulási képességek javításában és

-életszemléletünk megújításában.

Az oldások hatására az eddig számunkra ismeretlen képességeinket, adottságainkat hozhatjuk felszínre.

Az emberi testben áramló energiák kiegyenlítésével harmonikussá válik a jin-jang egyensúlya, ami a keleti orvosi filozófia szerint az egészség kulcsa.

A kineziológia nem helyettesíti az orvosi és/vagy pszichoterápiás kezelést. Nem gyógyít, és nem diagnosztizál. A szervezet öngyógyító mechanizmusait indíthatja el, a természetes energiaáramlás útjában álló akadályok feloldásával. A betegségek kezeléséhez kiegészítő módszerként alkalmazható. Nem használ akupunktúrás eljárásokat, invazív /testbe hatoló/ eszközöket vagy technikákat.

Kineziológia - Brain Gym®

Paul Dennison„A mozgás a tanulás kapuja” Paul E. Dennison

Az Educational Kineziológia® (EDU-K®) a tanulás egy mélyreható rendszere, amely mozgáson alapul. Az agyat, a szívet és a mozgásmintákat egy bizonyos cél és szándék irányába szervezzük. Paul E. Dennison és felesége, Gail a 80-as években dolgozták ki azt a 26 gyakorlatot, amelyek az agy és a mozgás tudományán alapulnak.  Azóta 40 nyelven, több mint 80 országban oktatják.

„Minden embernek megvan a joga, hogy az élete az örömteli tanulás által egy különleges és páratlan életté váljon.”

A Brain Gym®-mel való munka eredményeként erőlködés nélkül, negatív stressz nélkül vagyunk képesek magunkból kihozni a legjobbat. Megtaláljuk saját tanulási ritmusunkat, integráljuk agyféltekéinket, feloldhatjuk a bennünk lévő blokkokat, a fej és a szív között megújul a kapcsolat.

A természetes intelligencia jegyeit, úgymint, kíváncsiság, játéköröm, kreativitás, öröm, újra sajátunknak mondhatjuk.

Dr. Carla Hannaford megfogalmazása szerint: „A Brain Gym® egy rendszer, kellemesen és könnyen kivitelezhető mozdulatok, amiknek az a céljuk, hogy bizonyos képességeket fejlesszenek (a tanulás képességét, az információk feldolgozását, és hogy a környezetünkre fogékonyan, szeretettel és hatékonyan reagáljunk.)”

A mozdulatsorok speciális agyi területek stimulációjával érnek el változást a részképességekben. Egyszerűségüktől függetlenül ezek a gyakorlatok már több éve bizonyítják hatékonyságukat. 

Az Agytornát használó tanárok különösebb erőfeszítés nélkül fel tudják kelteni a gyermekekben is az önfejlesztés iránti érdeklődést. Az Agytorna ismeretének birtokában a diákok az agyféltekéik összehangolását /agyintegrációt/ is el tudják végezni, mely a tanulók teljesítménynövekedését vonja maga után. Mind óvoda pedagógusok, mind általános és középiskolai tanítók, tanárok be tudják építeni a módszert munkájukba. Használható a rendszer a felnőttoktatásban is. A szülőknek is segítséget nyújt abban, hogy felkészítsék gyermekeiket a stresszmentes, hatékony tanulásra.

A módszer regisztrált oktatói nemzetközileg elismert oklevelet adnak.

A Brain Gym® hivatalos licenccel rendelkező oktatójaként szeretettel várom az érdeklődőket, gyermekeknek és felnőtteknek szóló workshopokon és tanfolyamokon.

 

Felhasznált irodalom:
https://www.magyarkineziologiaialapitvany.hu
Paul E. Dennison: Brain gym® és én

Touch for health - Gyógyító érintés

Touch for health / Gyógyító érintés

"Az egészség: a testi, lelki, szellemi harmónia” Dr. John F. Thie

A Touch for Health minden kineziológiai ág alapja. Sehol máshol nem sajátíthatók el ilyen mélységben és ennyire strukturáltan azok a technikák, amiket aztán minden más kineziológiai ág részben vagy egészben használ. A Touch for Health minden praktizáló vagy leendő, szakmai tudására igényes kineziológus számára elengedhetetlen. A kineziológia energetikai és szakmai alapjait fekteti le, és bővíti ki. A Hagyományos Kínai Orvoslás energetikai szabályszerűségeit alkalmazva egyenlíti ki a test, az energetika és az érzelmek egyensúlyát. 

Ahol a Touch for health módszert megtanulhatod:

 

Touch for Health - Kineziológia Tanfolyamok /Touch for Health (kineziologiatanfolyam.hu)

Kineziológia tanfolyam touch4health.hu

 

Wellness Kineziológia (Stress Release) /  Jó közérzet kineziológiája 

"Ha csökkentjük a stresszt, megelőzhetjük a holnap betegségeit!"  Dr. Wayne Topping

A Wellness Kineziológia rengeteg időt megspórolva jut el a problémák gyökeréig.

Az életünk bármely szakaszában keletkezett stressz könnyen és gyorsan beazonosítható és oldható, gyors, hatékony és biztonságos technikái segítségével. Eljárásai között megtalálhatók NLP technikák, a Touch for Health rendszer módszerei, meridián kopogtatás és szemmozgásos korrekciók is.

Kifejezetten dolgozik a stressz szempontjából fontos pozitív és negatív érzelmek beazonosításával és oldásával, felkutatja és oldja a javulás útjában álló önszabotázs programokat, és a problémát működtető, akár a személyiség részévé vált negatív hitrendszereket.

A Stress Release tanfolyamot a rendszer kidolgozója, Dr. Wayne Topping által képzett és felhatalmazott magyar oktatók oktatnak, s nemzetközileg elismert oklevelet adnak.

http://kineziologiatanfolyam.hu/tanfolyamok-leirasa/stress-release/

 

Three in One Concepts© (One Brain©)

Három az egyben koncepció (Egy agy módszere)

Three in One ConceptsA One Brain© módszer elsősorban a negatív érzelmi stresszek oldásával foglalkozik. Kidolgozói: Gordon Stokes, Daniel Whiteside, Candance Calloway.  

A One Brain© rendszer célja beazonosítani mindazokat a blokkokat, amik az állandóan ismételt, káros viselkedésformákban tartanak minket, illetve az ezekhez tartozó érzelmi stressz oldása a test-lélek-elme integrációján keresztül. Így gyengéden kapcsol minket vissza a minden pillanatban rendelkezésünkre álló választás lehetőségéhez.

A módszer nagyszerűségét az biztosítja, hogy érzelmekkel dolgozik, figyelembe veszi az adott -tesztelt- személy szokásos viselkedés módját stresszes helyzetben, s azt a kort keresi meg és ott végzi a stresszek oldását, ami a legmegfelelőbb a stressz oldásához.

A One Brain© ág stresszoldásának eredménye az, hogy a negatív szituáció emléke ugyan megmarad, de már nincs emocionális töltete. S az emberek képesek lesznek megteremteni maguknak azt az áhított jövőt, amelyre vágynak. Felelősségteljes, kompetens személlyé válnak saját sorsuk alakításában.

A One Brain© módszer Magyarországon az egyik legelterjedtebb, tanfolyamai számos a rendszer által regisztrált- oktatónál elérhetők, s nemzetközileg elismert oklevelet kapnak a hallgatók.

 

Felhasznált irodalom:
https://www.magyarkineziologiaialapitvany.hu

One Brain - Kineziológia Tanfolyamok (kineziologiatanfolyam.hu)

Agyformatálás és LEAP

Life Enhancement Acupressure Protocols – Életjavító Akupresszúrás Protokollok

A LEAP: agyintegráció, egy haladó, speciális energetikai kineziológiai technika, mellyel sejtszinten szüntethetők meg azok a neurológiai blokkok, melyek megakadályozzák az egyes agyterületek elérhetőségét és együttműködését, azaz gátolják az integrált agyműködést.

A program megalkotója Dr. Charles T. Kreps, aki több tudományos területen is kutat és oktat az USA-ban és Ausztráliában.

Ha agyunk integráltan működik, teljes aggyal gondolkodunk. A két agyfélteke más-más módon dolgozza fel a bejövő információt. Ha ez sikerül együtt dolgozva, akkor hatékonyan, könnyedén, kreatívan működünk. Stressz vagy más egyéb dolog hatására ez a működés szétesik és blokkok keletkeznek.

A LEAP- Agyintegráció módszerével a különböző agyi funkciókat kiegyensúlyozhatjuk, a blokkokat oldhatjuk.

Hatni lehet

  • a vizuális/látás/, az auditív/hallás/, az egyensúlyrendszerre,
  • a memória, mozgás, érzelmek, gondolkodás rendszereire,
  • javíthatjuk a tanulás elemeit / olvasás, számolás, helyesírás/,
  • és összehangolhatjuk a két agyféltekét.

Megoldást adhat:

  • önértékelési zavarokra, önbizalom hiányra,
  • tanulási nehézségekre,
  • stresszkezelési problémákra,
  • érzelmi zavarra, hangulatingadozásra,
  • kommunikációs és konfliktuskezelési nehézségek esetén,
  • és koncentrációs, problémamegoldó gondolkodás javítására is.

LEAP Agyintegráció tanfolyam - Kineziológia Tanfolyamok (kineziologiatanfolyam.hu)